sondakika Umut verici gelişme: Beyin kanserine çare olabilir sondakika Haberlericnn

Dünya Haberleri - Aşı kişiselleştirilmiş bir tedavi oluşturmak için hastanın kendi tümöründen alınan hücreleri kullanıyor. Dört hasta üzerinde yapılan umut v...

Son dakika haberleri net - >ABD'deki Florida Üniversitesi'nden araştırmacılar, bağışıklık sistemini tümörü hedef alması için tetikleyen bir mRNA kanser aşısı geliştirdi. Avrupa Birliği'nde her yıl yaklaşık 19 bin kişinin bu durumdan etkilendiğine inanılıyor.

Glioblastoma tedavisine yönelik yaklaşım 2000'li yılların başından bu yana çok az gelişme gösterdi ve temel olarak kemoterapi, radyoterapi ve cerrahi müdahalelere dayanıyor. Bu hastalık teşhisi konan hastalar ortalama 15 ay hayatta kalıyor.

Ekip bulgularını bu ayın başlarında hakemli Cell dergisinde yayınladı. Aşı, tedavisi zor olan kanserlerle savaşmak için bağışıklık sistemini kullanıyor. Tedavide Covid-19 aşılarında kullanılana benzer bir mRNA teknolojisi kullanılıyor.

Aşı kişiselleştirilmiş bir tedavi oluşturmak için hastanın kendi tümöründen alınan hücreleri kullanıyor. Ayrıca, hızlı bir bağışıklık tepkisi oluşturmak için yeni geliştirilen bir dağıtım sistemi içeriyor.

- Son dakika haberleri net

sondakika Umut verici gelişme: Beyin kanserine çare olabilir sondakika Haberlericnn